Hoofdsponsor:

happy nurse

tuinpad

De Maartensdijkse cabaret- en toneelvereniging Sojater maakt al jarenlang voorstel­lingen over het wel en wee in Maartensdijk en omgeving. De spelers zijn veelal inwoners van Maartensdijk en omstreken. Deze leden van de vereniging betalen contributie. De organisatie van de praktische aspecten van de producties die Sojater maakt, wordt door vrijwilligers uitgevoerd. Om de spelers de kans te geven te schitteren en elke productie tot een succes te maken is de regie in handen van een professionele regisseur.

Productie 2018: Langs het tuinpad…

Sojater is met de komst van een nieuwe regisseur sinds 2014 een andere weg in geslagen. Van de cabaretvoorstellingen is voorlopig afscheid genomen. Na twee montagevoorstellingen en een echte familievoorstelling gaat Sojater met Langs het tuinpad… weer een nieuw avontuur aan. Sojater duikt met het (k)luchtige verhaal Langs het tuinpad… als het ware in de geschiedenis van Maartensdijk.

Het verhaal
In Langs het tuinpad…gaan we terug naar de jaren 70. Toen:

Ô Maartensdijk nog een zelfstandige gemeente was;

Ô het Wilhelminagebouw nog overeind stond;

Ô de jeugd elkaar nog stiekem ontmoette achter de PUEM-huisjes;

Ô Frans de Graaf nog olie bracht aan huis;

Ô er alleen nog vaste telefoons met bedrading waren;

Ô de melkboer en de bakker nog aan de deur kwamen;

Ô de winkels nog geen concurrentie hadden van online shops;

Ô het dorpspompje nog niet was geïnstalleerd.

Café Het Wapen is in de jaren 70 al een plek waar een deel van de Maartensdijkse bevolking elkaar treft. In Amsterdam demonstreren de Dolle Mina’s voor vrouwen­rechten en deze beweging is een aantal Maartensdijkse dames ook opgevallen. Broer en zus, Bo en Aafje, de uitbaters van Het Wapen blijven alleen achter als hun oude baas is overleden. De afwikkeling van de erfenis heeft nogal wat voeten in de aarde. En terwijl Bo en Aafje geen idee hebben waar ze aan toe zijn en of ze nog een toekomst hebben in Het Wapen, trekken de Maartensdijkse Dolle Mina’s ten strijde in hun tuinbroeken en paarse kleren in Café Het WapenHet verhaal is fictief, maar de namen en plaatsen uit het stuk komen uit de historie van Maartensdijk. De personages in het stuk zijn - ondanks dat dit stuk een klucht is - herkenbaar menselijk in hun handelingen en de keuzes die ze maken. Voor de bezoekers uit Maartensdijk die de jaren 70 van de vorige eeuw nog hebben meegemaakt zal het zien van de voorstelling aanvoelen als een reis door de tijd terug in het verleden. En voor de jongere bezoekers als een inkijkje in de geschiedenis van Maartensdijk. 

nieuwsflits

De video van de voorstelling Aan Tafel staat hier

De foto's van Assepoes staan nu online

klik hier

Assepoes trouwt haar prins.

Lees meer...